Rechtrichten

zwart-wit-cisco-4

Rechtrichten is geen mode fenomeen. Het werd vroeger al door grootmeesters zoals Antoine de Pluvinel, Gustav Steinbrecht, François Robichon de la Guérinière en Nuno Oliveira toegepast. Toen was het al een onmisbare schakel tijdens de opleidingsfase van een paard. Het belang van een goed getraind paard was destijds zeer groot! De paarden moesten een zeer goede balans hebben, perfect wendbaar zijn, snel reageren op de hulpen, echt één vormen met de ruiter. Dit was tijdens de oorlog levensbelangrijk.

Rechtrichten is geen discipline op zich, het is een onderdeel van de ‘Skala der Ausbildung’ of scala van de dressuur. Deze africhtingsscala bestaat uit:

Scala van de dressuur

Scala van de dressuur

  1. Takt
  2. Ontspanning
  3. Aanleuning
  4. Schwung
  5. Rechtrichten
  6. Verzameling/oprichting

Rechtrichten kunnen we tijdens de training integreren, ongeacht de discipline waarin we actief zijn. Ons paard zal hierdoor betere fysieke capaciteiten ontwikkelen om ons te dragen. Daarnaast gaan we de balans van ons paard ook heel sterk gaan verbeteren. Tenslotte gaan we er ook voor zorgen dat ons paard langer gezond blijft en op die manier ook blessures voorkomen. Dit is toch wat wij allemaal willen? Een gezond, sterk paard en verbeteren van de prestaties. Zoals Bent Branderup het altijd zegt: ‘use the dressage for the horse instead of using the horse for the dressage’.

Lees hier verder wat rechtrichten specifiek voor jouw en jouw paard kan betekenen.

Wens je meer info of heb je specifieke vragen, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen. Ik help je graag verder.