Workshops

Workshop houding, zit en balans van de ruiter

Als gecertificeerde Centered Riding instructrice biedt ik een top programma aan voor het corrigeren van de houding, zit en balans van de ruiter.

Ik zie zo vaak miscommunicatie tussen ruiter en paard als gevolg van een verkeerde houding tijdens het rijden. Als ruiter is het enorm belangrijk om je lichaamsbewustzijn te trainen. Hierdoor gebruik je je lichaam op een correcte en doordachte wijze en geef je signalen preciezer door. Het paard verstaat dan veel makkelijker wat je bedoeld en kan hier dan ook sneller op reageren. Hoe vaak zie ik de ruiters hun paard niet naar achteren duwen terwijl ze zelf overtuigd zijn dat ze hun zit gebruiken om hun paard voorwaarts te duwen. Als het paard dan niet reageert (traag blijft) reageren de ruiters dan verontwaardigd ‘zie je wel mijn paard is niet voorwaarts’. Dit zorgt vaak voor héél veel frustraties bij zowel paard als ruiter. Met behulp van enkele tips zijn zo’n problemen vaak verleden tijd. Elkaar begrijpen is namelijk de sleutel tot een goede ruiter-paard combinatie.

Ben jij op zoek naar meer connectie en een betere samenwerking met je lieveling? Wil je meer finesse bij het gebruiken van je hulpen? Dan is deze workshop iets voor jouw!! Door verschillende grondwerkoefeningen ervaar je het verschil tussen een correct en een verkeerd lichaamsgebruik op je paard. Met behulp van onder andere trampoline en zitbal komen er in deze workshop innoverende oefeningen aan bod. Met een zitbal zal ik je bijvoorbeeld leren hoe je een paard voorwaarts of achterwaarts duwt met je zit. Je zal er ongetwijfeld enkele eyeopeners tegenkomen en meerdere ‘AHA’-momenten beleven!!

Ik ga onder andere dieper in op:

  • Individuele correctie van je houding op de zitbal en/of bok
  • Biomechanica ruiter/paard tijdens stap, draf en galop
  • Correct lichtrijden ZONDER AFDUWEN en waarom 😉
  • Gronding en centreren voor een soepele stevigheid tijdens het rijden
  • Hulpen zelf aanvoelen en ervaren. Hoe ervaart mijn paard een hulp? Wat voelt hij wanneer ik een wending wil nemen met mij zit?

Dit is een workshop zonder paard. Aansluitend een rijles boeken om het geleerde onmiddellijk toe te passen is mogelijk!

IMG_3108

Bodywork voor de ruiter tijdens de workshop. Correctie schouders.

 

Demo op Flanders Horse Expo.

Demo op Flanders Horse Expo. Correctie van holle rug ruiter.

IMG_2916

Workshop met Frankin ballen. Ontspanning schouders en ellebogen.

IMG_2513

Verbeter je zit tijdens een workshop met Franklin ballen

Wil je deze workshop aan huis of op stal organiseren?

Neem dan snel contact op. Boek deze workshop vanaf €50 per persoon inclusief handouts. Benodigdheden: zaal, bar of ruime living waar iedereen aan tafel kan zitten en wat extra ruimte voor de grondwerkoefeningen. Interesse in een aansluitende rijles? Ook dit is een optie! 

Bij voldoende deelnemers kan de organisator GRATIS deelnemen!!! Interesse?? Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de diverse mogelijkheden. Naargelang niveau en interesses kunnen we ook samen een programma op maat uitwerken.

Meer info? Vul HIER het contactformulier in.

 


 

Workshop ontspanning en fijne hulpen

Veel ruiters zijn tijdens het rijden onbewust gespannen. Er kunnen verschillende zaken spanning creëren. Spanning die niet alleen op de plaats zelf aanwezig is, maar doorheen het hele lichaam. Deze spanning voel je zowel fysiek (verstijven in je spieren en gewrichten) als mentaal (onrust, stress en mentale spanning).

Het paard voelt een vliegje op zijn huid, het is dus logisch dat het paard ook spanning kan onderscheiden van ontspanning. Daarnaast is een paard een vluchtdier. Als het iets opmerkt dat hem doet twijfelen of alles veilig is kan een vluchtreactie al snel ontstaan.

Daarom is het belangrijk om als ruiter bewust te zijn van je lichaam, je spierspanning, je ademhaling en je zachtheid in je hulpen.

Bovenal wil iedereen toch gewoon kunnen genieten van het paardrijden? Ook willen ruiters dat hun paard ‘ontspannen’ loopt, vaak door aan de teugels te gaan trekken. het resultaat is logischerwijze het tegenovergestelde. Het leren ontspannen op je paard is bijgevolg een prioriteit evenals het leren gebruiken van fijne hulpen.

In deze tweede workshop gaan we hiermee aan de slag. We zullen het onder andere hebben over spanning en ontspanning, ademhaling, zachte ogen, duidelijke intentie, teugelhulpen en beenhulpen. Dit alles op de grond, zitbal en trampoline. Er staat jullie een leuke & zeer leerrijke workshop te wachten met veel AHA momenten en eyeopeners! Centered Riding staat namelijk bekend als innovatieve leermethode! Wedden dat je versteld staat van alle nieuwe info en oefeningen die je zal meekrijgen!!

Dit is een workshop zonder paard. Aansluitend een rijles boeken om het geleerde onmiddellijk toe te passen is mogelijk!

Wil je deze workshop aan huis of op stal organiseren?

Neem dan snel contact op. Boek deze workshop vanaf €50 per persoon inclusief handouts. Benodigdheden: zaal, bar of ruime living waar iedereen aan tafel kan zitten en wat extra ruimte voor de grondwerkoefeningen. Interesse in een aansluitende rijles? Ook dit is een optie! 

Bij voldoende deelnemers kan de organisator GRATIS deelnemen!!! Interesse?? Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de diverse mogelijkheden. Naargelang niveau en interesses kunnen we ook samen een programma op maat uitwerken.

Meer info? Vul HIER het contactformulier in.


 

Workshop cranio sacrale therapie en biomechanica

Wil jij graag meer weten over de correcte biomechanica. Zou je graag sneller problemen zoals hoofdpijn bij het paard leren herkennen? Tijdens deze workshop leer ik jullie pijn bij het paard herkennen en enkele basis handelingen om een paard te helpen.

Onbewuste onwetendheid is vaak 1 van de oorzaken waarbij paarden helemaal geblokkeerd zijn en kampen met fysieke problemen. Paarden tonen het namelijk wel dat er iets niet ok is maar wij zien het vaak te laat. Problemen stapelen zich dan vaak op en zijn dan ook meestal al enige tijd (vaak jaren!) aanwezig vooraleer er beroep wordt gedaan op een therapeut. Wil jij dit graag voorkomen en problemen tijdig leren herkennen? Dan is deze workshop iets voor jouw!!

 

Wil je deze workshop aan huis of op stal organiseren?

Neem dan snel contact op. Boek deze workshop vanaf €50 per persoon inclusief handouts. Benodigdheden: zaal, bar of ruime living waar iedereen aan tafel kan zitten en paarden om het praktische gedeelte op te oefenen. Interesse in een aansluitende behandeling voor jouw paardje? Ook dit is een optie! Je betaald dan namelijk geen verplaatsing meer.

Bij voldoende deelnemers kan de organisator GRATIS deelnemen!!! Interesse?? Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de diverse mogelijkheden. Naargelang niveau en interesses kunnen we ook samen een programma op maat uitwerken.

 

Bij interesse kunt u steeds vrijblijvend hier contact opnemen.

 


 

Het is ook steeds mogelijk om een clinic bij jouw op stal te organiseren!! Bij voldoende deelnemers kan de organisator GRATIS deelnemen!!! Interesse?? Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de diverse mogelijkheden. Naargelang niveau en interesses kunnen wij een programma op maat aanbieden.

 

Overloop hier mijn agenda! Er zit zeker wel een interessante workshop in voor jouw.

Annuleringvoorwaarden:

Bij annulering wordt er altijd een administratieve kost in rekening gebracht van €25.

Bij annulering tot 2 weken voor de workshop of clinic zijn de annuleringskosten 50%. Bij latere annulering vindt geen restitutie van inschrijvingsgeld plaats. Je kunt wel te allen tijde een andere deelnemer in jouw plaats mee laten doen.

Als organisatie behouden wij ons het recht om de workshop of clinic te annuleren. Mocht dit onverhoopt gebeuren, dan krijgt de deelnemer het inschrijvingsbedrag terug of indien mogelijk en door de deelnemer gewenst de gelegenheid om deel te nemen aan een workshop of clinic op een andere datum.