Over mij

Sinds mijn 5 jaar ben ik gebeten door het paardenvirus. Zoals de meeste onder ons ben ik in een klassieke manege, op koppige pony’s, gestart. Met vallen en opstaan heb ik mezelf ontwikkeld tot een ‘gevorderde ruiter’. Vermits ik ‘goed’ kon rijden was de volgende stap natuurlijk wedstrijden. Wat mij opviel tijdens die wedstrijden is hoe ongelukkig veel paarden zijn. Hier werd ook helemaal geen rekening mee gehouden, ook van samenwerking tussen paard en ruiter was er helemaal geen sprake. Zelf wist ik ook niet hoe ik dit moest aanpakken. In iedere les werd mij geleerd hoe ik mijn paard kon dwingen om iets te doen, hoe ik hem moest laten werken want dat is toch de reden dat je een paard hebt!
In mijn zoektocht naar connectie en samenwerking ben ik in contact gekomen met Centered Riding. Ik was na 1 dag al volledig verkocht! Mijn paard reageerde er onmiddellijk positief op. Door het ontwikkelen van een betere houding & zit en door het verbeteren van mijn bodyawareness heb ik mijn gevoel & lichaamscontrole leren verfijnen. Op die manier heb ik met veel fijnere hulpen leren rijden… en wat leuk om met zoveel ontspanning en samenwerking met je paard te werken!! Dit gevoel wil ik dan ook in mijn lessen kunnen doorgeven.

Iedere ruiter, ongeacht zijn of haar discipline, is bij mij welkom. Uiteraard begeleid ik je graag verder in de sport maar dit op een paardvriendelijke manier want ik ben er zeker van dat ook jij bent beginnen rijden door je liefde voor deze prachtige dieren!
Sinds enkele jaren heb ik mij verder verdiept in het behandelen van paarden. Door meerdere opleidingen en mijn blijvende interesse in nieuwe behandelingstechnieken heb ik mijn eigen methode ontwikkeld om paarden te behandelen. Problemen thv het bewegingsstelsel, blokkades in het hoofd, mentale trauma’s opgeslagen in het celgeheugen van het lichaam, verkleving van fascia…. zijn enkele onderdelen waar ik veel belang aan hecht. Het rijden met een paard is volgens mij namelijk pas verantwoord als het paard pijnvrij is.