Lessen

Bodywork en ruiterfitness

Ruiterfitness en bodywork zijn heel belangrijke onderdelen om een goede ruiter te worden. Alles start met het in controle kunnen houden van je eigen lichaam. De meeste ruiters hebben hier moeite mee met als gevolg dat ze ook geen onafhankelijke zit hebben. Hierdoor wordt het paard gestoord in zijn balans en bewegingen. Door grondwerkoefeningen uit te voeren kunnen we dit probleem aanpakken. Hierbij maak ik gebruik van grote fitnessballen, trampolines en mijn Centered Riding kennis. Enerzijds versterken we onze core, anderzijds leren we voelen wat er met ons lichaam gebeurd bij bepaalde bewegingen en hoe ons paard dit ervaart. Ondervindt jij ook problemen met je houding en balans, informeer dan zeker naar de diverse formules voor een training op maat!

NIEUW: combinatieles 45 min bodywork en 45 min Centered Riding rijles!!!!! De ideale methode om je houding, zit en balans een boost te geven!!!!! 

Lessen onder het zadel

De lessen kunnen aangepast worden naargelang uw discipline. Ik kom de eerste keer bij u langs (of u komt op mijn locatie) en we evalueren de problemen en doelstellingen.

Bij de recreatieve ruiter gaat het meestal over het verbeteren van de controle en houding. De primaire doelstelling is om op een veilige manier leuke wandelingen te kunnen doen. Naargelang eigen wensen en interesse kunnen we de lesinhoud aanpassen en uitbreiden. U kunt zelf beslissen hoe ver U hier in wenst te gaan.

Voor de dressuur ruiter gaan we iets dieper op de houding werken. Een onafhankelijke zit is namelijk onmisbaar. Voor deze groep ruiters is het trouwens sterk aangeraden om naast de rijlessen ook de lessen bodywork en ruiterfitness te volgen. Daarnaast werken we aan de ontspanning en connectie om voor beiden het rijden aangenaam te maken. Tenslotte hecht ik ook veel belang aan de biomechanica van het paard om de prestaties te verhogen.

De springruiters hebben baat bij een goede balans waarbij het paard niet wordt gestoord tijdens het springen. Op die manier kan je paard ook beter presteren. Dit kan doormiddel van aangepaste grondwerkoefeningen, cavaletti werk, enz…Na een goede basis kunnen we dan verder werken aan betere prestaties op parcours.

Lessen aan de hand

Diverse oefeningen ivm horsemanship zoals basis leiderschap en angsttraining zijn mogelijk.

Daarnaast geef ik ook les in het Rechtrichten aan de hand (met kaptoom). Dit is een aan te raden trainingswijze voor diegene die net dat extraatje (betere balans van het paard, paard fysiek & mentaal sterker maken en meer connectie) willen bereiken. Na enkele weken trainen merk je reeds een verschil, zowel naast je paard als onder het zadel.

Lessen aan de hand is ook ideaal als je paardje nog niet zadelmak is en je je paard daar goed op wil voorbereiden.

 

Het is ook mogelijk om te combineren, bijvoorbeeld een half uurtje aan de hand werken en daarna een half uurtje rijden. Trainingen zijn op maat dus laat mij weten waar je problemen hebt en ik help je met het opstellen van een op maat gemaakte training voor jou en je paard.

Neem hier contact op voor meer informatie